Mąka gryczana biała 1kg Kłos-Pol
Opis produktu
|
||||||||||||||||||||||||
Mąka gryczana powstaje ze zmielenia kaszy białej, niepalonej. Ma indeks
glikemiczny 40 (podobnie jak kasza gryczana) przy wysokiej zawartości białka
roślinnego (ponad 12g/100g), co daje szerokie możliwości wykorzystania mąki
gryczanej w diecie osób chorych na cukrzycę, osłabionych, rekonwalescentów,
wegetarian i wegan. Ma dużą zawartość błonnika pokarmowego (10g na 100g mąki) Dodatek mąki gryczanej: - podnosi wartość odżywczą produktu - wydłuża trwałość - produkt końcowy ma niższy indeks glikemiczny |
||||||||||||||||||||||||
Sposób użycia/przygotowania do ciast, ciasteczek, babeczek do wypieku domowego chleba, bułeczek do pizzy do klusek, pierogów, makaronów, naleśników |
||||||||||||||||||||||||
Pojemność 1kg |
||||||||||||||||||||||||
Składniki mąka gryczana
|
||||||||||||||||||||||||
Producent/
dystrybutor P.U.H. Kłos-pol Wojciech Gil Klasztorna 7 37-418 Krzeszów |
||||||||||||||||||||||||
|