Makaron ryżowy (z ryżu białego) muszla gnocchi sardi bezglutenowy Bio 225g Fabijańscy

Makaron ryżowy (z ryżu białego) muszla gnocchi sardi bezglutenowy Bio 225g Fabijańscy

10.60
Cena netto: 10.60zł
Numer katalogowy: 1776
Dostępność: W magazynie
Wyświetleń 58 razy

Opis produktu

 

 

To makaron ryżowy składający się wyłącznie z mąki oraz wody źródlanej

Woda pochodzi ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich (Sudety), jest ona naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe – producent zastosował tą wodę, ponieważ jest ona bardziej wartościowa od „kranówki” – czyli wszystko co w wodzie będzie również w makaronie

Partie produktu mogą się różnić kolorem i smakiem ze względu na składniki pochodzące z ekologicznych, małym upraw

 

Sposób użycia/przygotowania

Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie, posól. Makaron wrzuć do gotującej się wody i gotuj do miękkości 11-20 minut (al dente 7-9 minuty). W trakcie gotowania nie mieszaj. Odcedź i przelej ciepłą wodą

Idealnie nadaje się do sosów, zup czy sałatek

 

Pojemność

225g


Składniki

mąka ryżowa*, woda źródlana

*certyfikowany składnik ekologiczny


Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1485 kJ / 350 kcal

Tłuszcz: 1,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g

Węglowodany: 77 g

w tym cukry: 0,3 g

Błonnik: 1,7 g

Białko: 6 g

Sól: <0,01 g


Producent/ dystrybutor

Fabijański sp. z o.o.

Lwówecka 6

58-506 Siedlęcin


 

Napisz opinię

Uwaga: HTML nie jest tłumaczony!
    Zły           Dobry