Budyń czekoladowy bezglutenowy BIO 40g Amylon
Opis produktu
|
Budyń czekoladowy od Amylon to produkt bezglutenowy. Można go
przygotować na wszelkich rodzajach mleka, w tym roślinnych (szczególnie
polecamy np. na ryżowym) |
Sposób użycia/przygotowania z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego
mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do
gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do
zgęstnienia Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia |
Pojemność 40g |
Składniki skrobia
kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20%
(*certyfikowany składnik ekologiczny) |
Producent/ dystrybutor Amylon a.s., Svermova 117 580 01 Havlickuv Brod, Republika Czeska Zakład: Ronov nad Sazavou 582 22 Pribyslav, Republika Czeska |
|